Paketleme Şekli : 650 gr x 8 adet
Kullanım Alanları: Karabiber eskiden beri önemli bir yere sahiptir. Ortaçağda altın ve gümüşle kıyaslanmış, 15. yy da ise İngiltere’de kira bedeli olarak kabul edilmiştir.
Yer almadığı gıda yok gibidir. Baharat, mutfakta ve gıda sanayinde özellikle et ve fırın ürünlerinde, çeşni ürünleri ve sebze, tavuk ve balık çorbalarında, ayrıca sebze, alkolsüz içecek, soslarda, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, turşu, salata, yumurta ve şekerlemelerde kullanılır.
Kullanım Alanları: Çok kullanılan önemli baharatlardan biridir. Ayrıca gıda sanayinde başlıca doğal renk katkılarındandır. Mutfakta, şekerli ürünler hariç hemen her türlü yemekte, özellikle kırmızı rengin istendiği çok sayıdaki yöresel yemeklerde kullanılır. Yumurta, peynir, deniz mahsulü, sebze, tavuk, çeşitli soslar, et, çorba, turşu, pilav, çoban salatası, sebze, tahıl, ve benzeri yemeklere lezzet ve tat verir.
Kullanım Alanları: Hem taze, hem de kurutularak kullanılan fesleğen, pişirilerek ya da çiğ yenilen yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Süs bitkisi olarak da kullanılır. Fesleğen kokusu sivrisinek ve tahtakurusu gibi canlıları uzaklaştırır. Esans yapımında da kullanılır. Baharat olarak çorbalarda ve salatalarda koku ve lezzet vermek için kullanılır.