sumak-500x600

Sumak

Kullanım Alanları:
Baharat olarak, daha çok Ortadoğu’da bilinir ve kullanılır. Aroma ve lezzetin yanısıra, kişilik ve renk verme özelliğinden yararlanılır. Birçok mahalli ve etnik yemekte, öğütülmüş veya sulu ekstrak (sumak ekşisi) şeklinde yer alır. Türkiye’de özellikle salata ve piyazlarda, et ve sebze yemeklerinde, çeşitli yöresel gıdalarda yer alır.

Kategoriler: ,

Ürün Açıklaması

Sumok, Mavru, Tetere, Tutum, Rebbağ Samağı, Tetri, Derici Sumağı, Tadım

Botanik Adı:
Rhus coriaria

Yetiştiği Yerler:
Ortadoğu kökenli olup ılıman ve sıcak iklimlerde; Güney Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Batı Asya’da yabani olarak yetişir. Tohum veya çeltikle çoğaltılabilir. Türkiye’de bütün Anadolu’da, özellikle de Güney ve Doğu Anadolu’da yetişir.

TOP